Chanel

This Time Is For Africa -
 
Det började med att vi skulle till Ikea idag och kolla runt och käka köttbullar och jordgubbstårta och hoppa över min "soppa veckan" då jag upptäckte att det visst var SVERIGES FÖDELSEDAG IDAG :) Man har itne alltid koll, men upptäckte att TERESIA var värre än mig, hon trodde det var midsommarafton HAHAH OMG, kände mig plötsligt mkt mer närvarande än vissa andra =)
Men iaf,  av nån oklar anledning hamnade vi inte på Ikea med ikeas köttbullar, vi  hamnade istället på ett av mina favoritställen, Heden, minns alltid somrarna back in dayz kunde vi bara åka in från Borås och köpa lyxglass och sätta oss där i timmar och se på när folk spelade fotboll, oftast när det var Gothiaveckan eller Gbg varvet, då var det alltid mkt folk , Så idag drog vi dit och spenderade ett par timmar på deras fantastiska lekplats där de erbjuds lekar för stora och små, basket, fotboll såklart , minigolf, och klättring, gunga, och massa lekar för dem lite yngre.. En bra nationaldag med mycket liv och rörelse!
Efter detta så blev det absolut ingen "köttbullardagarna" neej vi tänkte att andra gör säkert bra jobb med att äta prinskorv och köttbullar för att "fira Sweet Sweden, Så vad gör vi ist ? vi drar raka vägen till västafrikanska köket WOPP WOOP, det låg ju precis bredvid Hedens lekställe så det passade perfekt, vi skulle bannemej prova lite mat från västra afrika för att se om jag minns dofterna och smakerna, och så får jag presentera  detta för min son som tycker det verkar sååå spännande med Afrika där mamma kommer ifrån och där han "kommer ifrån" eller snarare har 50% av i blodet och dem 50% äger han fint !

När vi ändå var där passade vi på att beställa lite olika rätter  för att smaka av lite, jaaa, det där med att vara ekonomisk går fruktansvärt baaad!, men imorgon är en ny dag, nya tag aahahha!
När vi klev in där hade jag stora förväntningar eftersom att den afrikanska restaurangen vi besökte i vintras jag och "This man" blev jag inte så impad av, maten var rätt så smaklös faktiskt vill jag minnas,  och då tänker jag på jordnötsgrytan med lamm, dock minns jag att inredning ändå fångade lite från Afrika så det gjorde att man höjde betygen lite, , här var det nästan lite tråkig inredning när vi klev in i källarvåningen,

, dem borde satsa mer på personligt touch, mycket afrikanskt med "svenska detaljer" som dem satsade på det förra stället, här var det rätt så modernt med afrikansk touch ist, men inte hela världen för vi satt ute ändå så ingen afrikansk feeling at all, så vad gör den här donnan ? jag som ALDRIG lyssnar på afrikansk musik, det händer 1 gång var 5 é år kanske, då lyssnar jag i en timme, men för att få afrikanska känslan så slår jag på Youtube och höjer musiken , dem hade varken musik i själva restaurangen eller ute, vilket är typ REGEL NR 1 att ha detta för att gäsetrna ska komma in i rätt stämning, man vill väl ändå ha hela upplevelsen,så jag sätter på musiken och folk passerar och man ser snart att detta lockade dit folk, dem stannade till och säger: "ooh här serverar dem afrikansk mat" och så blir dem nyfikna och går in, dels för att vi köpte lite olika saker så när man passerar så ser man vad man får , och det såg trevligt ut och doftade mkt, och så musiken, itne alls konstigt att folk klev in och gjorde beställningar. 

oh om maten?  Jaa , smakade jättebra, riktigt krämiga grytor och köttet smälte på tungan,, fina smaker som ändå tar dig till västra Afrika, du känner att det itne bara är svenska råvaror och kryddor utan att det finnns mer exotisk bakom .  vilket är bra, vi hade så trevligt, åt gott  och nog blev vi mätta, den där fufu var dock absolut inte min grej, känner inte igen den alls, men den är gjord på matbanan  och det har jag inga erfarenheter utav så för mig var det för sött, och ingen seeeg konsistens , nej , min som jag har testat hemma med potatismjöl känns mer som jag, men allt var gott, och röda riset minns jag , det lagade vi till och med ett par gånger när vi flyttade till Sverige, den åt vi ofta i hemlandet och detta kommer jag beställa mer utav next time och nu när jag vet mer vad dem serverar på Afrikanska restauranger vågar jag nog ordna en afrikansk afton med lite olika rätter, okra, lammgryta med röd ris och även fufu på Ch.antals vis, stekta banantomater och friterad smördeg med fyllnign, och eventuellt het fiskgryta med ris, oohhh en sån kväll måste jag ha, någon gång i framtiden, får se vem man bjuder över då, någon som ÄLSKAR olika matkulturer, och som INTE är vegetarian, så några av er my friends, ni går feeet bort :D 

Vi hade iaf som sagt riktitgt trevligt där och fick oss en fin matupplevelse,och några gånger ställde L.éon sig upp och dansade till den Afrikanska musiken som spelades på min mobil hahah,  perfekt sätt att fira Svenska nationaldagen på, dra till Afrika runt hörnet  , och vi var inte ensamma, källarplan var det fullsatt och precis när vi skulle dra så började fyllas på med folk även på uteplatse..;)
Efterrätten sa mig inte så mycket, jag är inte så mkt för efterrätter heller för den delen så jag förstår ej vrf jag har på sista tiden beställt efterrätt höger och vänster, enda efterätten jag ej ångrade var glassen på indiska restaurangen, resten kan jag gott leva utan, men L.éon tyckte väldigt mkt om den här efterätten, tog 2 sekunder sedan var han klar, jag smakade lite men  han tog snabbt över efterätten helt själv och på 5min bar den slut, det är mango, kokosflingor, lime och mkt mer.. en röra och inte mer än det !  Gillade att det var en riktig mamma africa som lagade maten, nästan bara svenskar som hjälpte henne, såsom hennes man och även i köket, men hon kom och serverade maten i afrikansk dräkt,  Me LIke !
L.éon blev lagom såld när han såg den här hunden, han menar på att det är hans framtida hund :/
 
 
#1 - www.teresia87.blogg.se

Hahaha midsommar! Snacka om noll koll :D Det där är en "Akita" hund.. Kan du väl köpa åt honom? ;) Du som tycker om pälsbollar tänkte jag!!!

Svar: nahahahha, du slog den rekorden minsann , värsta var att du gjorde mig också osäker, men fö,rstår dig, du har fullt uupp nu och hjärnan har annat och tänka på än just midsummer !D
Ps, haahha jaa, den dagne du ser mig köpa såna hårbollar med MINA PENGAR, IN I MITT HEM, då ska du söka vård åt mig, för då har jagblivit komplett GALEN och tappat minnet HAHAH!
Chanel

#2 - Emmy

😍😍😍 men shit va gott!!!!
Jag bjuder över mig själv till din Afrikanska Afton 😬

Svar: SÅKLART, kom du, och ta på dig mysbyxor hahaha, vi kommer äta för 10000 wiipppiiiw
Chanel

#3 - Tant Bea

Man vill nästan flytta in hos er så vi kan göra allt skoj tillsammans , ser SÅ gott ut , vad heter den restaurangen ? Dit får vi gå tillsammans nån gång !!!!

Svar: ah ha , jaaa flytta in du så kör vi kollektiv friendso;) det är restaurangen pillipilli =)
Chanel

#4 - Emma

Shit va snygg du är gumman !!!!!

Svar: Tack donnan själv ;)
Chanel