Chanel

I Dina Fotspår
Postar detta inlägg jag påbörjade igår att skriva men så ringde tel och jag pausade, den var nästan klar, och i och med att jag är för  seg för att blogga om allt jag vill blogga om  så är det kanske dags att posta nån av ALLA mina inlägg som är i utkorgen och väntar på att avslutas och postas, dem flesta är nästan helt klara men så händer nått och man måste pausa, lite synd för just nu har jag över 250 inlägg i utkorg haha, vissa kommer man ju ej posta med tanke på att det gått för lång  tid men vissa får jag inte bara slänga.. dem ska upp.. Jag har INTE brist på ämne att skriva om som ni hör, bara tiden som inte alltid räcker tyyyyvärr,  mne här skriver jag om det fruktansvärda som inträffade i Sthlm för lite mer än 1 vecka sen!
--------------

En vecka har gått, lite mer än en vecka,
Det är så tragisk att se filmen nu, lyssna på vittnes berättelse och nästan koppla det till offret, vem som var bakom räddning, han säger: "HAN" var bortom räddnig, då vet man att det är han som har identiferat som Chris 2 barnspappan som jobbade för spoty , Hmmmm,  Det är verkligen SÅ tragiskt, den här filmen är oxå bra klippt, direkt i anslutning till dådet ser man hur människor rycker in för att hjälpa varandra trots att dem inte vet om faran är över... Ni Ser Den Korta Filmen HÄR

Hmmm! Jag tycker ddet är ännu mer jobbigt nu när man vet alla offrens identitet, men samtidigt gör det allt så mycket mer verkligt, för detta är på riktigt, detta är inte påhitttad, 4 personer omkom, folk säger att det var inte så många , vilket vi såklrt är tacksamma över, MEN fortfarande är det fyra st liv som har släcks på ett vasinnet sätt!
Jag har lyckats hitta till hemsidan där ALLA bilder visas, kroppar i 2 delar, blodpöl överallt, Medd från gärningsmannen till sin kompis, fler bilder på offren, fråga mig inte hur jag hamnade där men jag känner känslan familjen måste känna när dem ser dem ´bilderna, eller VET om att det finns därute och sprids runt! Speciellt på 11 åriga flickan, det är riktigt illa syn, hur är det möjligt att få sprida sånt, och att det FÅR ligga kvar ? och att sedan att folk DRIVER redan om detta ? "någon kommer inte till jobbet på måndag" står det på en bild med en flickas kropp delat på 2 , är det detta landet folk kallar fredliga? sitta bakom dataskärmen och driva med folks sorg ? Samtidigt när jag ser bilderna så ser jag mkt klarare, som att vara på plats´, vad som verkligen hände, Hann dem tänka efter eller till när lastbilen kom? hann dem känna dödsångest? djupt inom mig hoppas jag att dem inte hann reflektera, hann be om att bli räddade, den dödsångesten , neeeej! 

Väljer såklart att själv endast sprida "godkända" bilder , men samtidigt var det  "nyttigt för mig", att springa på dessa bilder, det gav mig kick att tala mer för dem som inte klarade sig, vill inte höra en sekund till på er jävla skräpfolk att det var "bara " 4 st, vet ni HUR många personer som finns kring En enda person? Chris, Hans mamma pappa, fru , 2 barn, kusiner, släkten, vänner, grannar, arbetskollegor, bekanta, räkna ihop detta, hur många av dem kommer ha en normal vardag efter detta ? det drabbar SÅ oerhört många när någon går bort, räkna ihop dem här, och lägg sedan på dem andra offren, Lena tex , hennes man, barn, barnbarn, kollegor, vänner, släkt, listan fortsätter... och då har jag BARA nämnt 2 personer! säg mig igen att det BARA är 4 offer och värre saker har hätn... värre saker HAR hänt, här och äveni andra länder, varjedag, men låt oss inte förminska eller rättfärdiga detta på något sätt, när du ser alla dessa bilder kommer du förstå hur det även msåste drabbat personer som var på plats , och inte minst poliser och ambulanspersonalen som fått bära bort kroppar i det skicket, Dra långsamt åt helvete om du ska komma med så hjärndöd argument som att "det är fler som dör i andra länder, jotack det gör det, tyvärr, men det rättfärdiga INGENTING! !  Tänk om någon skulle säga till en nybliven mamma: mne hörrödu, sluta spela över och känna dig mäktig som har fött ett barn, världen föder barn varje dag, andra i värre sitts klarar av att föda barn, vad skulle vara speciellt med dig och ditt jävla barn ? du har inte gjort nått som ingen annan inte har gjort före dig, så snälla behärska dig själv, du är inte speciell och ditt barn är inte speciell, ni är en av 10000 tals andra som föder och som föds varje jävla dag, , du har inget att vara stolt över, du har inte gjort nått speciellt, ta din unge och gå hem och låtsas som det bara var en dag som alla andra.. JA, hur skulle det kännas ? folk föder barn varje jävla dag, över hela världen, i värre miljöer, trots detta ger folk oss en moment att få känna oss så speciella, så att säga att det bara är fyra st som dött och att det dör folk överallt varje dag gör mig illamående av mänskligheten, jag må ha distans till mina känslor, men är så jävla glad över att min mänsklighet visar sig verkligen när det verkligen gäller, dem flesta är ruttna på riktigt.. tack och lov att jag är av en annan natur 
Ta en minut, lev dig in i dem anhöriga , hur dem känner, hur dem tänker, hur dem minns allt dem aldrig mer kommer att få uppleva, vad skulle du göra då? om DU var en anhörig?  skulle  du börja prata religion .? skulle du prata om att det är synd om dig som är muslim för att andra kommer hata mer nu ?? spelar det verkligen någon roll när det är så föööörbannat färskt ? kan vi inte ta det en annan gång, typ en vecka senare ? vad skulle du göra om du var direkt drabbad ? jag skulle bryta ihop och kanske aldrig hitta tillbaka, eftersom jag inte är "direkt drabbad" så vill jag göra det enklaste jag vet , som jag känner till, som min far och mor lärde mig som liten, när något riktigt hemskt inträffar, när du känner dig liten och vet inte vad du ska göra, när ondskan kommer så nära att du kan känna stanken, när du står där utan svar,  BE, Be till gud, eller vad du än må tro på,  även om han inte lyssnar, BE , bara BE, och just nu ber jag för dem drabbade!
Jag tar fram mitt enda , viktigaste dikten som följt mig hela mitt liv,
dikten som varit en styrka under så många mörka timmar !
 
 
 
#1 - V

Så jävla sant !!!!!
Mår dåligt bara jag ser nyhets bilderna och skulle aldrig klara av att se dem bilderna du pratar om :(
Människor är så okänsliga ibland , när det inte handlar om dom själva så skiter dem i vilket !!! Dem borde skämmas, vem skojar om nått sånt 😡😡😡

Svar: jag vet, det är ritkigt ruttet, det finns vidirga typer till precis allt, blir förvånad över folks råhet, men samtidigt finns det ju sååå många som sträckt ut hand och förenats mitt i kaoset vilket är fantastiskt att se !
Chanel

#2 - Sandra

😡😡jag kunde inte sagt det bättre själv !!